Ingrediente folosite pentru tort diplomat:
- 8 galbenusuri - 1 si 1/2 cana zahar - 1 si 1/2 cana lapte - 2 cani lapte - 2 linguri faina + 1/2 cana lapte - coaja rasa de la 1 lamaie - 3 pachetele de gelatina alba - 200 g piscoturi - 1 si 1/2 frisca - 4 pachetele intaritor de frisca |
Mod de preparare pentru tort diplomat:
Amesteci galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie si 1 1/2 cana lapte. Pui crema pe baie de aburi, cand incepe sa fiarba adaugi faina care a fost amestecata cu laptele si strecurata. Amesteci in continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa compozitia, dupa care o pui la racit. Cand prima compozitie este calduta, adaugi gelatina si amesteci dupa care adaugi 1 kg frisca batuta, apoi totul se amesteca pana se omogenizeaza. Pui compozitia intr-o tava tapetata cu staniol. Deasupra asezi piscoturile pe care le-ai inmuiat putin in suc sau lapte. Lasi compozitia in frigider pana a doua zi. Dupa aceea tortul se rastoarna pe o tava, se ia folia de staniol si se orneaza cu restul de frisca, diferite modele.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu