Ingrediente necesare pentru tort de bezea:
Pentru foi iti trebuie:
- 4 albusuri - 280 g zahar - 1 lingura zeama de lamaie Pentru crema iti trebuie: - 4 galbenusuri - 140 g zahar - 60 ml lapte - 100 g ciocolata simpla - 1 esenta de rom - 1 pachet de unt sau margarina - 100 ml frisca |
Foile le pregatesti asa:
Bati albusurile spuma cu zaharul si zeama de lamaie, pe baie de aburi pana se tine de tel. Imparti apoi spuma in 3 parti egale. Tapetezi o tava rotunda de tort cu hartie de copt, o ungi cu ulei, intinzi o parte din spuma, presari putin zahar si o coci la foc foarte mic, cu usa cuptorului intredeschisa timp de 30 de minute. Obtii astfel o foaie. Coci si celelalte doua foi in acelasi mod.Crema o pregatesti asa:
Freci galbenusurile cu zaharul, adaugi laptele si ciocolata rasa, apoi le freci pe aburi pana se ingroasa putin. Lasi compozitia obtinuta sa se raceasca, apoi o amesteci cu untul frecat spuma si cu esenta de rom. Opresti un sfert de crema pentru decor, iar cu restul umpli foile de bezea racite. Decorezi tortul cu frisca si cu crema de ciocolata.Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu