Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 7 februarie 2013

Tort cu branza de vaci si ananas

Ingrediente necesare pentru tort cu branza de vaci si ananas:


Pentru blat iti trebuie:

- 2 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri ulei
- 6 linguri lapte
- 8 linguri faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura margarina pentru tava

Pentru crema iti trebuie:

- 300 g branza de vaci
- 1 plic praf de frisca
- 1 plic gelatina
- 1 cutie compot de ananas rondele
- 150 ml lapte
- coaja de la 1 lamaie
- 100 g zahar pudra


Blatul il prepari asa:

         Bati bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat si laptele. Adaugi treptat uleiul si faina amestecata cu praful de copt si omogenizezi. Ungi o tava cu margarina, pui compozitia si coci in cuptorul preincalzit, timp de 30 de minute. Tai blatul racit in forma de cosulet, indepartand mijlocul si pastrand intregi marginile.

Crema o prepari asa:

         Scurgi zeama de la compotul de ananas si tai 3/4 din rondele in bucati. Pui gelatina la inmuiat in zeama de la compot, timp de 10 minute. Prepari frisca urmand instructiunile de pe plic si topesti gelatina pe baie de aburi. Mixezi frisca batuta cu branza de vaci scursa, zaharul pudra, apoi incorporezi gelatina racorita, coaja de lamaie si ananasul cubulete. Umpli blatul cu crema pregatita si ornezi cu rondele de ananas si, eventual, cu frisca. Dai tortul la rece pentru cateva ore, apoi il poti servi.












Recomandari:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu