Ingrediente necesare pentru sufleu de conopida:
- 250 g paste - 1 ceapa - 4 bucati piept de pui - 500 g conopida - 200 g ciuperci - 1 conserva rosii in suc propriu - 100 g unt - 2 linguri faina - 50 ml lapte - 3 linguri mustar - 50 g cascaval ras |
Mod de preparare pentru sufleu de conopida:
Fierbi pastele in apa sarata, dupa aceea le clatesti cu apa rece si le lasi sa se scurga. La fel procedezi si cu bucatelele de conopida, pe care le lasi sa fiarba circa 10 minute. Pieptul de pui il tai fasii sau cubulete, il ungi cu putin mustar si lasi la marinat, la rece cam 30 de minute. Cureti, speli si toci ceapa marunt, o calesti in 50 g unt, adaugi carnea de pui. Incorporezi ciupercile, conserva de rosii si amesteci continuu, pana obtii un sos consistent. Separat, din untul ramas, faina si putin lapte, prepari un sos bechamel. Intr-o tava termorezistenta, ungi cu putin unt si asezi un strat de paste, sosul bechamel amestecul de carne cu ciuperci, imprastii buchetele de conopida. Repeti operatiunea pana termini ingredientele, iar ultimul strat sa fie cel al sosului bechamel. Razi cascavalul si introduci tava in cuptor, pentru circa 30 de minute.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu