Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 13 februarie 2013

Fasole batuta


Ingrediente folosite pentru fasole batuta:


- 1/2 kg fasole boabe alba
- 3 cepe
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 1/2 telina
- putin cimbru
- 1 varf de sare
- 3-4 linguri ulei de masline
- usturoi dupa gust
- 1 lingurita condiment
- 1 lingurita boia dulce de ardei


Mod de preparare pentru fasole batuta:



            Pui fasolea la inmuiat de seara pana a doua zi. O pui la fiert, in 3 randuri, si de fiecare data, schimbi in alta apa. Dupa ce ai golit apa de 3ori, pui impreuna cu fasolea la fiert, 1 ceapa mica, intreaga, 1 morcov, 1 patrunjel, telina, putin cimbru, un pic de sare. Cand fasolea este deja fiarta, o scurgi bine de apa, o dai prin masina de tocat, la urma adaugi si usturoiul dupa gust. In functie de cantitatea de fasole, incalzesti 3-4 linguri ulei de masline si amesteci bine cu fasolea deja data prin masina, cu usturoi, piper, 1 lingurita de condiment. Tai pestisori 2 cepe si le calesti foarte putin, adaugi 1 lingura boia dulce de ardei. Pe un platou rotund sau oval, asezi fasolea batuta si o garnisesti cu amestecul format din ceapa calita cu boia.














Recomandari:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu