Ingrediente folosite pentru fasole batuta:
- 1/2 kg fasole boabe alba - 3 cepe - 1 morcov - 1 patrunjel - 1/2 telina - putin cimbru - 1 varf de sare - 3-4 linguri ulei de masline - usturoi dupa gust - 1 lingurita condiment - 1 lingurita boia dulce de ardei |
Mod de preparare pentru fasole batuta:
Pui fasolea la inmuiat de seara pana a doua zi. O pui la fiert, in 3 randuri, si de fiecare data, schimbi in alta apa. Dupa ce ai golit apa de 3ori, pui impreuna cu fasolea la fiert, 1 ceapa mica, intreaga, 1 morcov, 1 patrunjel, telina, putin cimbru, un pic de sare. Cand fasolea este deja fiarta, o scurgi bine de apa, o dai prin masina de tocat, la urma adaugi si usturoiul dupa gust. In functie de cantitatea de fasole, incalzesti 3-4 linguri ulei de masline si amesteci bine cu fasolea deja data prin masina, cu usturoi, piper, 1 lingurita de condiment. Tai pestisori 2 cepe si le calesti foarte putin, adaugi 1 lingura boia dulce de ardei. Pe un platou rotund sau oval, asezi fasolea batuta si o garnisesti cu amestecul format din ceapa calita cu boia.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu