Ingrediente pentru cartofi frantuzesti:
- 600 g cartofi - 4 oua - 4 linguri de unt - 8 linguri de smantana - 100 g cascaval - sare - piper |
Mod de preparare pentru cartofi frantuzesti:
Se fierb doua oua tari, apoi se curata si se taie in feliute subtiri. Cartofii, spalati bine, se fierb cu tot cu coaja in apa clocotita cu sare, apoi se curata, se taie in rondele si se aranjaza in straturi, intr-o tava unsa cu unt. Intre doua straturi de cartofi, se pun feliute de ou fiert, presarate cu putin cascaval ras. Celelalte doua oua, crude, se bat cu smantana, turnand acest amestec peste cartofi. Cascavalul ramas se presara deasupra, stropinde-se cu untul ramas, dupa care se da tava la cuptor, lasandu-se pana se rumenesc cartofii si se topeste cascavalul.
Cartofi frantuzesti se servesc ca garnitura la peste sau fripturi la gratar, dar se pot servi si ca fel in sine.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu