Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

vineri, 2 decembrie 2011

Cartofi frantuzesti

Ingrediente pentru cartofi frantuzesti:

- 600 g cartofi
- 4 oua
- 4 linguri de unt
- 8 linguri de smantana
- 100 g cascaval
- sare
- piper

Mod de preparare pentru cartofi frantuzesti:


      Se fierb doua oua tari, apoi se curata si se taie in feliute subtiri. Cartofii, spalati bine, se fierb cu tot cu coaja in apa clocotita cu sare, apoi se curata, se taie in rondele si se aranjaza in straturi, intr-o tava unsa cu unt. Intre doua straturi de cartofi, se pun feliute de ou fiert, presarate cu putin cascaval ras. Celelalte doua oua, crude, se bat cu smantana, turnand acest amestec peste cartofi. Cascavalul ramas se presara deasupra, stropinde-se cu untul ramas, dupa care se da tava la cuptor, lasandu-se pana se rumenesc cartofii si se topeste cascavalul.
    Cartofi frantuzesti se servesc ca garnitura la peste sau fripturi la gratar, dar se pot servi si ca fel in sine.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu