Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 25 februarie 2013

Cozonac de Sibiu

Ingrediente necesare pentru cozonac de Sibiu:


- 1 kg faina pentru cozonac
- 500 g margarina
- 50 g drojdie
- 1/2 l lapte
- esenta de vanilie
- coaja de lamaie si de portocala rasa
- un praf de sare
- 6 galbenusuri
- 1 ou intreg


Mod de preparare pentru cozonac de Sibiu:



             Faci o maia din drojdie, 200 ml lapte, 2 linguri faina si 1 lingura zahar. Cand maiaua isi dubleaza volumul, framanti cu laptele ramas si margarina topita cu o zi inainte si pastrata la frigider. Adaugi galbenusurile, zaharul, aromele, sarea si framanti timp de jumatate de ora pana ce iese un aluat pufos. Lasi la dospit la loc caldut, apoi pui aluatul in forme si-l mai lasi la crescut inca 20 de minute. Ungi cozonacii cu ou batut amestecat cu o lingurita de zahar. Dai cozonacii la cuptorul incins in prealabil.














Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu