Ingrediente necesare pentru cozonac de Sibiu:
- 1 kg faina pentru cozonac - 500 g margarina - 50 g drojdie - 1/2 l lapte - esenta de vanilie - coaja de lamaie si de portocala rasa - un praf de sare - 6 galbenusuri - 1 ou intreg |
Mod de preparare pentru cozonac de Sibiu:
Faci o maia din drojdie, 200 ml lapte, 2 linguri faina si 1 lingura zahar. Cand maiaua isi dubleaza volumul, framanti cu laptele ramas si margarina topita cu o zi inainte si pastrata la frigider. Adaugi galbenusurile, zaharul, aromele, sarea si framanti timp de jumatate de ora pana ce iese un aluat pufos. Lasi la dospit la loc caldut, apoi pui aluatul in forme si-l mai lasi la crescut inca 20 de minute. Ungi cozonacii cu ou batut amestecat cu o lingurita de zahar. Dai cozonacii la cuptorul incins in prealabil.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu