Ingrediente necesare pentru cozonac cu mac:
- 400 g faina - 2 linguri de zahar - 4 oua - 150 g unt - 1 cub de drojdie - 1 plic zahar vanilat - 2 linguri esenta de rom - 50 g mac - 100 ml lapte - 1 lingura de miere Pentru glazura ai nevoie: - 100 g ciocolata - bomboane pentru ornat albe sau colorate |
Mod de preparare pentru cozonac cu mac:
Dizolvi drojdia si o lingurita de zahar in lapte caldut. Torni aceasta maia in faina cernuta, acoperi cu putina faina si mai lasi la dospit intr-un loc caldut. Bati ouale cu restul de zahar si cu zaharul vanilat, speli macul si il fierbi in 100 ml de lapte cu miere. Freci untul pana se inmoaie. In faina cu maiaua crescuta adaugi ouale, un praf de sare, untul, macul fiert si racit si romul. Amesteci mai intai cu o lingura de lemn, apoi framanti. Aluatul trebuie sa fie moale si, de aceea, din cand in cand iei putina faina pe palme, ca sa poti desprinde aluatul de pe degete. Asezi aluatul in forma de copt bine unsa cu unt si tapetata cu faina si lasi intr-un loc cald la dospit, timp de jumatate de ora. Umpli forma cu aluat decat pe jumatate. Coci cozonacul in cuptorul bine incins inainte, la foc potrivit, circa 45-50 de minute. Cand e rece, ungi cu ciocolata topita in bain-marie si ornezi cu bomboane.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu