Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

marți, 26 februarie 2013

Placinta de Revelion

Ingrediente necesare pentru placinta de Revelion:


- 500 g faina
- 1 ou
- un varf cutit de sare
- o bucatica de drojdie cat o nuca mica
- 3 linguri de zahar
- lapte
- putin ulei

Pentru umplutura ai nevoie:

- 700 g branza de vaci
- 300 g cas
- 4 oua
- 2 galbenusuri
- o cana de zahar tos
- 3 linguri de smantana
- 3 plicuri de zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie


Placinta de Revelion se pregateste asa:



          Cerni faina si, in cuibul format pui maiaua ( drojdia amestecata cu putin zahar si lapte), oul sarea, laptele ramas si framanti, iti ungi mainile cu ulei cald si framanti aluatul in continuare. Cand e bine framantat, il pui la crescut la loc cald, neaparat acoperit. In acest timp dai drumul la cuptor, pregatesti tava de copt, o ungi bine cu ulei peste tot si pregatesti umplutura. Faramitezi branza cu o furculita, pui ouale batute cu un praf de sare. Adaugi smantana, mirodeniile si jumatate din zaharul tos (cealalta jumatate o imparti si o presari pe fiecare umplutura, apoi o rulezi). Imparti aluatul in cate foi doresti pe care le umpli cu compozitia de branza si le rulezi. Ungi fiecare sul cu ou batut sau cu miere dizolvata in lapte si lasi la crescut. Apoi dai la cuptor si coci la foc potrivit.











Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu