Ingrediente necesare pentru coasta de porc umpluta cu mere:
- 750 g coasta de porc proaspata - 1/2 kg de mere - cimbru - sare - piper - 3-4 boabe ienibahar - 1/2 pahar de vin - 1 lingurita faina |
Mod de preparare pentru coasta de porc umpluta cu mere:
Alegi o coasta de porc mai mult lunga decat lata, o tai la mijloc ca sa se formeze o punga, lasand o margine de 2 cm imprejur. Freci cu sare, piper, cimbru si boabele de ienibahar pisate. Umpli punga cu merele curatate de coaja si taiate in sferturi. Cosi aceasta punga si asezi coasta in tava cu 1/2 ceasca de apa fierbinte. Lasi sa fiarba 1/2 ora, acoperita cu un capac. Scoti capacul si dai la cuptor. Cand este gata, scoti friptura, iar in sosul ramas adaugi faina pe care o stingi cu vin. Dupa ce a dat 2-3 clocote, strecori sosul. Dupa ce s-a racit friptura, scoti ata, o asezi pe o farfurie, iar deasupra torni sosul strecurat.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu