Ingrediente necesare pentru sarmale in foi de varza acra cu peste:
- 1 kg de peste (cu oase putine) - 100 g ceapa - 50 g slanina afumata sau 100 g ceafa de porc afumata - 200 g orez - 50 ml suc de rosii - o foaie de dafin - piper - marar - cimbru - 1,5 kg varza acra - 25 g faina |
Mod de preparare pentru sarmale in foi de varza acra cu peste:
Cureti pestele de solzi si intestine, ii indepartezi pielea si capul, scoti carnea trecand cutitul pe deasupra coloanei vertebrale, de la coada spre cap. Scoti toate oasele mici, raman cam 450 g carne, pe care o treci prin masina de tocat carne, impreuna cu ceafa afumata sau slanina si cu ceapa tocata si calita timp de 2 minute cu doua linguri de ulei. Adaugi la tocatura un varf de lingurita de piper sau ienibahar, orezul curatat de impuritati, spalat si scurs, faina si mararul tocat. Amesteci bine umplutura si din ea pregatesti umplutura pe care o pui in foile de varza acra si faci sarmalele. Pentru aroma, in oala in care fierbi sarmalele, adaugi cimbru, foaie de dafin, marar si boabe de piper. Poti servi sarmalele cu smantana.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu