Ingrediente folosite pentru vinete cu rosii si usturoi la cuptor:
- 3 vinete potrivite - 500 g rosii - 3 cepe - 1 morcov - 3 ardei grasi - 1 radacina patrunjel - 1 telina - 1 legatura marar - 1 legatura patrunjel - 1 capatana usturoi - 2 linguri faina - 4 linguri ulei - 1/2 lingurita zahar - sare - piper |
Mod de preparare pentru vinete cu rosii si usturoi la cuptor:
Tai vinetele rondele, le presari cu sare si le lasi la scurs o ora. Le treci apoi prin faina si le prajesti in uleiul incins. Cureti celelalte legume, le tai marunt si calesti ceapa in uleiul ramas de la vinete. Adaugi morcovul, ardeiul gras, radacina de patrunjel si telina si lasi pe foc pana se inmoaie. Treci 2 rosii pe razatoare si fierbi apoi un sos cu zaharul, sare si piper dupa gust. Tai rosiile ramase rondele si asezi intr-o cratita unsa cu ulei un strat de rosii, unul de vinete, presari usturoiul pisat, un strat din legumele calite, presari verdeata si continui pana termini cu un strat de rosii. Torni sosul de rosii preparat si dai totul la cuptor pana mancarea scade bine.
Recomandari:
Reteta Mancare de legume cu ulei de soia
Reteta Mancarica de pastai lungi
Reteta Cartofi scazuti cu usturoi
Reteta Cartofi cu masline
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu