Ingrediente necesare pentru sarmalute cu ciuperci si telina:
- 500 g ceapa - 3 morcovi - 1 telina mare - 2 radacini de patrunjel - 750 g ciuperci proaspete - 1 legatura verdeata - 1 lingura malai - 1 varza murata - 100 ml ulei - sare - piper |
Mod de preparare pentru sarmalute cu ciuperci si telina:
Cureti si speli zarzavaturile si dai pe razatoare toate radacinoasele. Tai ceapa pestisori si o calesti in ulei, apoi adaugi legumele rase si mai lasi pe foc 5 minute. Dupa ce s-au racit le amesteci cu ciupercile taiate cubulete, verdeata tocata, malaiul si pui sare si piper dupa gust. Pregatesti foile de varza, le tai nervurile, le oparesti si le lasi la scurs cateva minute. Infasori apoi sarmalele, le asezi intr-o cratita, presarand printre straturi varza tocata. Torni apa si putin ulei peste sarmale, presari un praf de sare si le fierbi pe foc mic.
Recomandari:
Reteta Mancare de legume cu ulei de soia
Reteta Mancarica de pastai lungi
Reteta Cartofi cu masline
Reteta Cartofi scazuti cu usturoi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu