Ingrediente folosite pentru covrigi pufosi si gustosi cu cartofi:
- 150 g cartofi fierti si rasi - 500 g faina - 1/4 pachet margarina - sare - 300 ml apa calduta - drojdie cat o nuca |
Covrigii pufosi si gustosi cu cartofi se prepara astfel:
Dizolvi drojdia in apa si o lasi sa creasca la cald. Intr-un vas incapator amesteci faina cu cartofii, un varf de lingurita de sare si la urma adaugi drojdia crescuta. Framanti si incorporezi margarina topita. Trebuie sa obtii un aluat omogen, elastic, ce nu se mai lipeste de maini, pe care-l lasi la crescut, la loc cald, acoperit. Formezi apoi din aluat fasii lungi din care modelezi covrigeii. Ii mai lasi sa creasca, ii asezi intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, ii ungi cu un amestec de apa si faina, razi peste ei cascaval vegetal (optional) sau presari mac, susan, nuci, migdale, alune si-i dai la copt. Dupa ce ii scoti ii asezi intr-un cos si-i acoperi ca sa ramana pufosi.
Recomandari:
Reteta Cartofi scazuti cu usturoi
Reteta Vinete cu rosii si usturoi la cuptor
Reteta Mancare de mazare cu gulii
Reteta Sarmale cu de toate
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu