Ingrediente folosite pentru pui umplut cu ciuperci:
- 1 pui - 1 kg ciuperci - 3 cepe mijlocii - 100 g pesmet - 150 g cascaval - 2-3 morcovi - 2 ardei, 1 rosu, 1 verde - 2-3 cartofi - 50 ml ulei de masline - 50 g unt - 4-5 linguri vin alb - 1 legatura patrunjel - sare - piper |
Mod de preparare pentru pui umplut cu ciuperci:
Cureti de pielite puiul, il speli si il scurgi de apa. Dupa ce s-a scurs bine, il ungi in interior si in exterior cu unt, sare si piper. Pentru a fi fraged, il lasi la rece cat timp se pregateste umplutura de ciuperci. Cureti si speli ciupercile in cateva jeturi de apa, dupa aceea le scurgi. Le toci marunt si le pui la calit cu putin unt si ceapa taiata solzisori pana capata o culoare aramie. Lasi la racit si intre timp toci verdeata, razi cascavalul si pui pesmetul, sare si piper si amesteci bine. Scoti puiul de la rece si il umpli cu compozitia, il cosi cu o ata sau pui cateva scobitori. Asezi in tava puiul impreuna cu legumele taiate, sare, piper, uleiul si putina apa. Il stropesti din cand in cand cu sosul din tava. La sfarsit pui 4-5 linguri vin alb, 50 g unt si mai lasi 5-10 minute in cuptor.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu