Ingrediente folosite pentru papanasi:
- 400 g branza de vaci - 4 oua - 150 g faina - 4 plicuri zahar vanilat - 1/2 pachet praf de copt - 500 ml ulei - 100 g dulceata - 200g smantana |
Mod de preparare pentru papanasi:
Separi galbenusurile de albusuri, uleiul il pui la incins. Intr-un castron amesteci branza, galbenusurile, zaharul vanilat si praful de copt. Formezi un aluat peste care pui faina si framanti pana poti sa il modelezi. Peste fiecare portie socotesti cate doua bucati. Din fiecare bucata mai tai o bucatica de marimea unei masline mai mari. Din cea mare formezi un cilindru de 6 cm inaltime, iar din bucata mica modelezi o biluta. Bucatile modelate le pui in ulei incins. Dupa ce s-au rumenit le scoti pe o farfurie. Cilindrii ii asezi vertical si il umpli cu dulceata. Torni apoi smantana, pui biluta in capat si torni din nou smantana. Ornezi cu sirop din dulceata. Papanasii ii servesti fierbinti.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu