Ingrediente necesare pentru piure de mere:
- 4 mere - 2 linguri zeama de lamaie - 1 pliculet zahar vanilat - 1 albus - 4 linguri fulgi de ovaz - 2 lingurite miere de albine - 2 linguri suc de mere |
Mod de preparare pentru piure de mere:
Cureti merele de coaja, le tai in patru si indepartezi cotorul. Tai merele felii si le dai la fiert cu doua linguri de apa si zeama de lamaie, dupa care faci piure. Pentru spuma de mere bati albusul bine. Adaugi treptat in ploaie zaharul vanilat. Adaugi 2 linguri piure de mere si amesteci. Pentru ornare, rumenesti fulgii de ovaz intr-o tigaie de teflon, fara grasime. Adaugi mierea de albine si apoi sucul de mere, amestecand continuu. Lasi compozitia sa se raceasca. Imparti piureul in castronase sau pahare, apoi deasupra torni spuma de mere. Ornezi cu fulgii de ovaz rumenitii si servesti.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu