Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

duminică, 27 ianuarie 2013

Piure de mere

Ingrediente necesare pentru piure de mere:


- 4 mere
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 albus
- 4 linguri fulgi de ovaz
- 2 lingurite miere de albine
- 2 linguri suc de mere


Mod de preparare pentru piure de mere:


         Cureti merele de coaja, le tai in patru si indepartezi cotorul. Tai merele felii si le dai la fiert cu doua linguri de apa si zeama de lamaie, dupa care faci piure. Pentru spuma de mere bati albusul bine. Adaugi treptat in ploaie zaharul vanilat. Adaugi 2 linguri piure de mere si amesteci. Pentru ornare, rumenesti fulgii de ovaz intr-o tigaie de teflon, fara grasime. Adaugi mierea de albine si apoi sucul de mere, amestecand continuu. Lasi compozitia sa se raceasca. Imparti piureul in castronase sau pahare, apoi deasupra torni spuma de mere. Ornezi cu fulgii de ovaz rumenitii si servesti.















Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu