Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 28 ianuarie 2013

Budinca de taitei cu stafide

Ingrediente necesare pentru budinca de taitei cu stafide:


- 1 pachet taitei lati
- 2 oua
- 2 linguri faina
- 150 g zahar pudra
- 200 g branza vaci
- 100 g telemea
- 2-3 plicuri zahar vanilat
- 1-2 linguri stafide
- 1 lingura ulei
- 50 g unt
- 100 g smantana
- sare


Budinca de taitei cu stafide se prepara asa:

         Fierbeti taiteii in apa cu sare si o lingura cu ulei, numai pe jumatate, sa ramana putin tari. Apoi ii strecori, ii limpezesti cu apa rece si ii lasi la scurs. Intre timp amesteci bine branza de vaci faramitata, branza telemea rasa, galbenusurile, untul topit, smantana, zaharul si faina. Albusurile batute spuma la amesteci usor cu compozitia. Intr-un vas termorezistent asezi un strat de taitei, iar peste el torni trei sferturi de umplutura. Pui al doilea strat de taitei, iar deasupra torni restul de umplutura. Se introduce budinca in cuptorul bine incalzit si se coace la foc mic 50-60 minute pana cand se rumeneste frumos. Se serveste calda sau rece, taiata in patratele.












Recomandari:
Reteta  Cozonac cu cacao

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu