Ingrediente folosite pentru ardei umpluti cu orez si legume:
- 20 ardei - 1 cana de orez - 1 morcov - 1 telina - 4 cepe mari - 1 lingura de nuca sau pateu de soia - 3 linguri ulei - 2 linguri condimente - 1 legatura patrunjel verde - 300-400 ml suc de rosii |
Ardeii umpluti cu orez si legume se prepara astfel:
Speli ardeii, ii cureti de cotoare si-i lasi deoparte. Cureti cepele, le speli, le tai marunt, le inabusi in ulei cu putina apa, apoi adaugi morcovul si telina rase si le calesti impreuna. Iei tigaia de pe foc, adaugi orezul, nuca sau pateul de soia, condimentele, patrunjelul tocat si amesteci. Umpli ardeii cu aceasta compozitie, ii asezi intr-o oala, torni peste ei sucul de rosii, completezi cu apa cat sa-i cuprinda si-i fierbi pe foc mic. Daca zeama scade la fiert mai adaugi apa clocotita.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu