Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 30 ianuarie 2013

Piept de pui cu sos de mere si sunca

Ingrediente necesare pentru piept de pui cu sos de mere si sunca:


- 200 g sunca
- 200 g piept de pui
- 6 linguri unt
- 1 ceapa rosie
- 6 mere
- fructe de ienupar
- 300 ml cidru de mere
- 1 lingurita maghiran uscat
- piper
- 2 foi de dafin
- sare de mare


Mod de preparare pentru piept de pui cu sos de mere si sunca:



       Incingi 3 linguri de unt intr-o tigaie sau un vas de fonta, in care prajesti pieptul 5-6 minute pe fiecare parte, dar nu inainte de a fi sarat si piperat. Speli merele, le cureti si le tai felii. Scoti pieptul de pui din tigaie si il pastrezi la cald. Calesti ceapa curatata si taiata felii, apoi adaugi maghiranul si sunca. Le calesti impreuna putin, apoi le scoti si le pastrezi la cald. Pui restul de unt in tigaie, calesti feliile de mere circa 3-4 minute, dupa care adaugi cidru, fructele de ienupar, foi de dafin, se fierb toate la un loc 5-6 minute. Pui si amestecul de ceapa, sunca, sare, piper si mai lasi putin pe foc.














Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu