Ingrediente necesare pentru piept de pui cu sos de mere si sunca:
- 200 g sunca - 200 g piept de pui - 6 linguri unt - 1 ceapa rosie - 6 mere - fructe de ienupar - 300 ml cidru de mere - 1 lingurita maghiran uscat - piper - 2 foi de dafin - sare de mare |
Mod de preparare pentru piept de pui cu sos de mere si sunca:
Incingi 3 linguri de unt intr-o tigaie sau un vas de fonta, in care prajesti pieptul 5-6 minute pe fiecare parte, dar nu inainte de a fi sarat si piperat. Speli merele, le cureti si le tai felii. Scoti pieptul de pui din tigaie si il pastrezi la cald. Calesti ceapa curatata si taiata felii, apoi adaugi maghiranul si sunca. Le calesti impreuna putin, apoi le scoti si le pastrezi la cald. Pui restul de unt in tigaie, calesti feliile de mere circa 3-4 minute, dupa care adaugi cidru, fructele de ienupar, foi de dafin, se fierb toate la un loc 5-6 minute. Pui si amestecul de ceapa, sunca, sare, piper si mai lasi putin pe foc.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu