Pentru sarmale cu nuca iti trebuie:
- 20 de foi de varza cruda sau murata - 250 g orez - 2 morcovi - 1 telina mijlocie - 4 cepe mici - 1 legatura verdeata - 1 lingurita sare - 2 linguri ulei - 1 foaie dafin - 1 crenguta cimbru - 2 linguri nuca pisata - 250 ml suc de rosii |
Sarmalele cu nuca se pregatesc asa:
Cureti cepele le speli, le toci marunt si le calesti in ulei. Pui putina apa, adaugi morcovii si telina date prin razatoarea mare. Alegi orezul, il speli si il amesteci impreuna cu legumele calite. Adaugi nuca pisata, sare si verdeata tocata marunt. Cu compozitia obtinuta umpli foile de varza in intregime. Dupa ce ai facut sarmalele, le asezi cu grija intr-o cratita, torni peste ele sucul de rosii, pui foaia de dafin, crenguta de cimbru si adaugi apa clocotita cat sa le acopere cam 10 cm. Le dai la cuptor iar din momentul in care incep sa fiarba le mai lasi 30 minute. Sarmalutele cu nuca se servesc calde, cu smantana sau iaurt.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu