Pentru ghiveci calugaresc iti trebuie:
- 200 g mazare - 400 g cartofi - 200 g fasole verde - 1 conopida mica - 100 g bame - 2 ardei grasi - 1 telina - 2 morcovi - 300 g ceapa - 3 linguri pasta de tomate - sare - piper - patrunjel verde - marar |
Ghiveciul calugaresc se pregateste asa:
Oparesti bamele in apa cu otet. Fasolea, cartofii, conopida si mazarea le speli si le pui la fiert. Cureti morcovii, telina, ardeii, le speli si le tai bucatele mici, apoi le pui la fiert intr-o oala cu putina sare. Ceapa o cureti, o speli o tai julien si o calesti in putin ulei. Dupa ce capata o culoare aurie adaugi toate legumele fierte, 500 ml apa si lasi la foc potrivit. Cand este aproape gata, adaugi pasta de tomate. Mai fierbi inca 15 minute, dupa care dai ghiveciul calugaresc putin la cuptor pentru a prinde o crusta frumoasa.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu