Ingrediente folosite pentru cod pane cu salata de rosii:
- 4 bucati file de cod(150g/buc) - 1 ou - 100 g cascaval ras - 100 g faina - 150 g smantana - 1/2 legatura marar - 50 g icre negre de capelin - 200 ml ulei de floarea-soarelui - 10-12 rosii cherry - 50 ml ulei de masline - 2-3 fire de busuioc - 1 lamaie - sare - piper |
Mod de preparare pentru cod pane cu salata de rosii:
Speli fileurile de cod, la usuci bine si le condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Dai bucatile de peste prin faina, prin oul batut cu un praf de sare si apoi prin cascaval ras. Le rumenesti bine pe ambele parti in ulei de floarea soarelui bine incins. Le scoti pe hartie absorbanta. Bati smantana bine pana devine cremoasa, adaugi mararul tocat foarte marunt, icrele de capelin si condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Tai rosiile jumatati sau sferturi, le stropesti cu zeama de lamaie, ulei de masline si le amesteci cu sare, piper, dupa gust si busuioc tocat marunt. Servesti pe un platou salata, langa fileurile de peste, peste care torni sos. Restul de sos il pui intr-un bol, alaturi.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu