Ingrediente pentru ghiveci de legume:
Pentru un borcan de 5 kg: - 1 kg cartofi - 500 g dovlecei - 500 g fasole verde - 2 kg rosii - 500 g conopida - 500 g vinete - o ceapa - 2 ardei grasi - o legatura de morcovi - 4 linguri de ulei - 2 legaturi de marar - 2 legaturi de patrunjel - sare - piper |
Mod de preparare pentru ghiveci de legume:
Conopida si fasolea verde se curata si se spala, apoi conopida se desface in buchetele, iar pastaile de fasole se rup in cate doua-trei bucati. Se fierb, separat, in apa cu sare. Rosiile se spala si se fierb, apoi se curata de pielite. Patru dintre ele se pastreaza intregi, iar din celelalte se prepara un bulion. Cartofii, dovleceii, vinetele si morcovii se curata, se spala, se taie in rondele, apoi se calesc in ulei incins, pe rand. Ardeii grasi se curata de cotoare si seminte, se spala si se taie in fasii, apoi se calesc. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se caleste in acelasi ulei. Se stinge cu bulionul, apoi se adauga toate legumele, cu exceptia rosiilor. Se lasa sa fiarba pana da in doua-trei clocote, dupa care se potriveste de sare si piper si se ia de pe foc, presarand verdeata tocata. Ghiveciul de legume se toarna in borcan cat e cald, adaugand si rosiile, apoi se leaga borcanul si se pune la fiert la bain-marie, timp de o ora, pentru sterilizare.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu