Ingrediente pentru ciorba taraneasca de vacuta:
- 500g carne de vaca - 500g oase cu maduva - 2 cartofi mari - 4 rosii - o ceapa - un morcov - un pastarnac - o radacina de patrunjel - o telina - 100g mazare boabe - 100g fasole verde - 2 linguri de bulion - 2 linguri de otet - o legatura de patrunjel - o legatura de leustean - sare - piper |
Mod de preparare pentru ciorba taraneasca de vacuta:
Se pun la fiert carnea si oasele, dupa ce au fost spalate cu grija. Se spumeaza si, cand carnea incepe sa se patrunda, se adauga zarzavatul si ceapa, tocate marunt, precum si cartofii taiati in cubulete. Dupa ce fierb cartofii, se toarna rosiile, oparite in apa clocotita, decojite si date prin razatoare. Boabele de mazare si pastaile de fasole se fierb in acelasi timp in apa cu sare, adaugandu-se in oala odata cu rosiile. Dupa alte zece minute, se adauga bulionul, leusteanul tocat, sare, piper si otet. La primul clocot, se ia ciorba taraneasca de vacuta de pe foc si se adauga patrunjelul tocat.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu