Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

vineri, 18 noiembrie 2011

Curcan umplut

Ingrediente pentru curcan umplut:


- un curcan
- 400g ciuperci
- 400g ceapa
- 4 oua
- 4 linguri de ulei
- 4 linguri de pesmet
- un sfert de cana de rom
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper


Mod de preparare pentru curcan umplut:



      Se alege un curcan tanar, fraged. Se curata si se spala, apoi se zvanta cu un servet, se presara cu sare si se da la rece. Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape, se scurg si se taie in forma de lame, apoi se inabuse in ulei. Cand s-au inmuiat, se dau prin masina de tocat. Ceapa, tocata marunt, se caleste in jumatate din cantitatea de ulei, iar cand incepe sa se ingalbeneasca se adauga pesmetul, ouale, ciupercile, patrunjelul tocat, sare si piper. Se amesteca, se ia de pe foc si se adauga romul, apoi se umple curcanul cu aceasta compozitie si se coase. Se unge peste tot cu ulei si se da la cuptor, intro tava care sa turnat o cana de apa. Din cand in cand, cam o data la zece minute, se unge cu sosul format in tava. Cand s-a rumenit pe o parte, se intoarce.  Ciupercile din curcanul umplut  pot fi inlocuite cu miez de nuca, prajit putin pe plita si tocat la masina sau pisat in piulita.




Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu