Ingrediente pentru curcan umplut:
- un curcan - 400g ciuperci - 400g ceapa - 4 oua - 4 linguri de ulei - 4 linguri de pesmet - un sfert de cana de rom - o legatura de patrunjel - sare - piper |
Mod de preparare pentru curcan umplut:
Se alege un curcan tanar, fraged. Se curata si se spala, apoi se zvanta cu un servet, se presara cu sare si se da la rece. Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape, se scurg si se taie in forma de lame, apoi se inabuse in ulei. Cand s-au inmuiat, se dau prin masina de tocat. Ceapa, tocata marunt, se caleste in jumatate din cantitatea de ulei, iar cand incepe sa se ingalbeneasca se adauga pesmetul, ouale, ciupercile, patrunjelul tocat, sare si piper. Se amesteca, se ia de pe foc si se adauga romul, apoi se umple curcanul cu aceasta compozitie si se coase. Se unge peste tot cu ulei si se da la cuptor, intro tava care sa turnat o cana de apa. Din cand in cand, cam o data la zece minute, se unge cu sosul format in tava. Cand s-a rumenit pe o parte, se intoarce. Ciupercile din curcanul umplut pot fi inlocuite cu miez de nuca, prajit putin pe plita si tocat la masina sau pisat in piulita.
Recomandari:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu