Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 3 aprilie 2014

Prajitura cu gem

Ingrediente necesare pentru prajitura cu gem:


Pentru umplutura ai nevoie:

- 1 borcan mare cu gem acrisor
- 1 borcan mic cu gem dulce

Pentru aluat ai nevoie:

- 700 g faina
- 10 linguri zahar tos
- 10 linguri ulei
- 10 linguri bors
- 1 pliculet praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- zahar pudra
- sare

Mod de preparare pentru prajitura cu gem:



             Freci zaharul tos cu uleiul si vanilia. Torni borsul (la temperatura camerei) si incorporezi treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Framanti pana ce aluatul devine elastic. Il imparti in patru si intinzi tot atatea foi, pe care le coci separat, pe fundul tavii tapetata cu hartie de copt sau faina. Unesti foile intre ele cu gem acrisor, iar la mijloc pui gemul dulce. O lasi la rece cateva ore inainte de a o portiona si servesti prajitura pudrata cu zahar.














Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu