Ingrediente necesare pentru prajitura cu gem:
Pentru umplutura ai nevoie:
- 1 borcan mare cu gem acrisor
- 1 borcan mic cu gem dulce
Pentru aluat ai nevoie:
- 700 g faina
- 10 linguri zahar tos
- 10 linguri ulei
- 10 linguri bors
- 1 pliculet praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- zahar pudra
- sare
Mod de preparare pentru prajitura cu gem:
Freci zaharul tos cu uleiul si vanilia. Torni borsul (la temperatura camerei) si incorporezi treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Framanti pana ce aluatul devine elastic. Il imparti in patru si intinzi tot atatea foi, pe care le coci separat, pe fundul tavii tapetata cu hartie de copt sau faina. Unesti foile intre ele cu gem acrisor, iar la mijloc pui gemul dulce. O lasi la rece cateva ore inainte de a o portiona si servesti prajitura pudrata cu zahar.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu