Ingrediente necesare pentru legume cu sos de usturoi:
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 3 rosii
- sare
- ulei
Pentru sos de usturoi ai nevoie:
- 6-7 catei de usturoi
- 1 lingurita cu otet
- 100 ml ulei de masline
- sare
- patrunjel
Mod de preparare pentru legume cu sos de usturoi:
Speli rosiile, dovlecelul si vanata. Stergi legumele cu un servet absorbant si le tai in felii potrivit de groase. Pui sare pe feliile de vinete si lasa-le cateva minute. Ungi cu ulei un vas termorezistent si asezi alternativ, felii de vanata, dovlecel si rosii. Dai la cuptor, la foc moderat, 20-25 de minute. Intre timp, zdrobesti usturoiul si il freci cu sare si otet. Torni treptat uleiul, ca la maioneza si amesteci energic pana ce obtii o pasta cremoasa de usturoi. La final, adaugi patrunjelul tocat fin. Servesti legumele cu sosul de usturoi.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu