Ingrediente necesare pentru carnati afumati:
- 500 g carne de porc
- 500 g carne de vita
- 200 g slanina ( cruda sau fiarta )
- mate subtiri de porc
- o capatana de usturoi
- sare
-piper
Mod de preparare pentru carnati afumati:
Carnea, curatata, spalata si taiata in bucatele, se da prin masina de tocat. Carnea de vita se toaca de doua ori. Slanina se da si ea prin masina de tocat sau se taie cu cutitul in cubulete marunte. Usturoiul se curata si se piseaza. Se amesteca toate ingredientele, adaugand sare si piper dupa gust. Se scot sita si cutitul de la masina de tocat, se pune palnia pentru carnati si se ruleaza matele pe ea, umplandu-se pe rand, cu grija sa nu se indese prea tare compozitia. Capetele se leaga cu ata. Se pun carnatii la fum, timp de cateva ore. Se pot servi cruzi sau prajiti in ulei incins, atat ca aperitiv, impreuna cu alte gustari, cat si ca fel de baza, insotiti de diverse garnituri ( cartofi prajiti sau piure, fasole batuta, varza calita, pilaf ) si salate.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu