Ingrediente necesare pentru supa de morcovi:
- 2 legaturi de morcovi
- 2 cepe
- 4 cartofi
- 2 linguri de faina
- 3 linguri de margarina
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare pentru supa de morcovi:
Cartofii, taiati in cubulete, se fierb in apa clocotita cu sare. Cand incep sa se inmoaie, se adauga ceapa, tocata marunt, precum si morcovii, dati pe razatoarea mare. Dupa ce s-au fiert toate, se dau prin sita, iar zeama se strecoara. Separat, se caleste faina in margarina, stingandu-se cu doua linguri de supa. Se lasa inca zece minute sa fiarba inabusit, dupa care se amesteca bine cu supa strecurata si legumele pasate si se potriveste de sare si piper. Se fierb impreuna un sfert de ora, apoi se stinge focul si se presara patrunjelul tocat.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu