Ingrediente necesare pentru conopida in saramura:
Pentru un borcan de 5 kg:
- 4 kg conopida
- 1 kg morcovi
- 2 legaturi de marar
- 4 linguri sare grunjoasa
- foi de vita
- frunze de telina
- boabe de piper
Conopida in saramura se prepara astfel:
Se pun la fiert, intr-o oala cu doi litri de apa, sarea grunjoasa si cateva boabe de piper. Se lasa cateva clocote, apoi se ia de pe foc si cand e numai calduta, se toarna saramura in boranul in care s-au asezat pe fund cateva foi de vita si frunze de telina, apoi conopida, curatata, spalata si desfacuta buchetele, precum si morcovii, curatati si taiati in rondele subtiri. La suprafata se pun crengutele de marar si alte cateva frunze de telina. Se leaga borcanul si se lasa la soare doua-trei zile, vanturandu-se periodic zeama, apoi se muta intr-un loc racoros si uscat.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu