Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

vineri, 23 august 2013

Conopida in saramura

Ingrediente necesare pentru conopida in saramura:


Pentru un borcan de 5 kg:

- 4 kg conopida
- 1 kg morcovi
- 2 legaturi de marar
- 4 linguri sare grunjoasa
- foi de vita
- frunze de telina
- boabe de  piper


Conopida in saramura se prepara astfel:



        Se pun la fiert, intr-o oala cu doi litri de apa, sarea grunjoasa si cateva boabe de piper. Se lasa cateva clocote, apoi se ia de pe foc si cand e numai calduta, se toarna saramura in boranul in care s-au asezat pe fund cateva foi de vita si frunze de telina, apoi conopida, curatata, spalata si desfacuta buchetele, precum si morcovii, curatati si taiati in rondele subtiri. La suprafata se pun crengutele de marar si alte cateva frunze de telina. Se leaga borcanul si se lasa la soare doua-trei zile, vanturandu-se periodic zeama, apoi se muta intr-un loc racoros si uscat.














Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu