Ingrediente necesare pentru tort cu smochine:
- 350 g smochine taiate fin
- 15 linguri zahar farin
- 17-18 linguri nuci prajite si macinate
- 2 linguri faina
- 1 lingura pesmet
- 8 albusuri
- alune
- bucati de portocala zaharisita
Pentru crema iti trebuie:
- 8 galbenusuri
- 2 pahare de zahar
- 2 linguri faina
- 1/2 pahar cu lapte vanilat
- 300 g unt
Mod de preparare pentru tort cu smochine:
In albusurile batute spuma ca la bezea, adaugi nucile si smochinele. Imparti compozitia in 3-4 parti (depinde de marimea pe care o alegi pentru tort). Coci foi subtiri pe fundul formei pe care ai pus mai intai hartie unsa si tapetata cu faina.
Pentru crema freci galbenusurile cu zaharul, adaugi faina si subtiezi cu lapte. Fierbi crema in bain-marie pana se ingroasa. Pui crema la rece si cand s-a racit o adaugi treptat in untul frecat spuma. Ungi foile cu aceasta crema peste care pui alune, smochine taiate fin, bucati de portocala zaharisita. Deasupra ultimei foi pui crema si ornezi cu fructe.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu