Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

duminică, 14 aprilie 2013

Tort - Ou de Pasti

Ingrediente necesare pentru tort - ou de Pasti:



Pentru blat iti trebuie:

- 12 oua
- 12 linguri zahar
- 12 linguri faina
- 2 linguri cacao

Pentru crema iti trebuie:

- 2 pachete margarina ( 500g)
- 500 g zahar
- 5 oua intregi
- 10 plicuri zahar vanilat

Pentru sirop iti trebuie:

- 1 ceasca apa
- 150 g zahar
- 2 fiole esente de vanilie

Pentru decor iti trebuie:

- 2 pachete jeleuri cu gust de capsuni
- 2-3 kiwi




Mod de preparare pentru tort - ou de Pasti:



     Faci 2 blaturi galbene si 2 blaturi maro. Pentru fiecare blat galben bati 3 albusuri cu 3 linguri zahar, apoi adaugi pe rand cele 3 galbenusuri frecate cu 2 linguri de ulei. La final incorporezi faina amestecata cu 1/2 plic praf de copt. Torni compozitia intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu untura si tapetata cu faina si o dai la cuptor pentru 15-20 minute. Pentru fiecare blat maro bati 3 albusuri cu 3 linguri zahar, adaugi pe rand galbenusurile frecate cu 2 linguri de ulei. La final pui faina amestecata cu 1/2 plic praf de copt si 1 lingura de cacao. Coci blatul intr-o tava unsa cu untura si tapetata cu faina.
    Intre timp pregatesti crema: Freci ouale cu zaharul vanilat si le fierbi pe baie de aburi pana se ingroasa. Le dai apoi deoparte si le lasi sa se raceasca. Freci margarina spuma si amesteci apoi cu crema de galbenusuri racite. Dai celor 4 blaturi forma de ou, apoi le insiropezi cu siropul fiert si racit. Asezi intr-o tava un blat galben insiropat, un strat de crema, un blat maro insiropat, un strat de crema, un blat galben, un strat de crema si termini cu un blat maro insiropat. Cu crema ramasa imbraci tortul si-l decorezi cu o fundita din jeleurile de capsune. De jur imprejurul tortului asezi rondele de kiwi, apoi il dai la rece si il tai a doua zi.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu