Ingrediente necesare pentru salau cu susan si sos de smantana:
- 4 fileuri de salau (100 g/buc.) - unt cat o nuca - 1 lingura faina - 2 cani lapte - 1 lingurita boia - 2 catei usturoi - 1/2 ardei gras taiat cubulete - cate o lingura de patrunjel si salvie - 100 g seminte de susan - 1 ou - 3 linguri ulei - 2 linguri smantana |
Mod de preparare pentru salau cu susan si sos de smantana:
Trebuie sa pregatesti intai sosul pentru care cureti ceapa, o tai marunt si o pui la calit in untul topit. Dupa ce s-a aurit, pui faina, amesteci repede si torni laptele amestecand continuu. Dupa ce ai amestecat, astfel incat faina sa se omogenizeze cu laptele, pui ardeiul gras taiat cubulete si lasi sa fiarba. Dupa ce au fiert ardeii, pui amestecul de boia si salvie , patrunjelul si la final smantana.
Pestele il pregatesti asa:
Tai fileurile in bucati mai mici astfel incat fiecare portie sa aiba 2 bucati de peste. Bati oul ca pentru omleta, treci pestele prin ou si susan, incingi uleiul in tigaie si prajesti pestele. Scoti bucatile pe o farfurie acoperita cu servete de hartie care sa absoarba surplusul de grasime.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu