Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

vineri, 29 martie 2013

Prajitura insiropata cu mere

Ingrediente necesare pentru prajitura insiropata cu mere:



- 2 cani mere rase
- 2 cani zahar
- 2 cani faina
- 1 lingura bicarbonat
- 1 ceasca nuca macinata

Pentru sirop iti trebuie:

- 20 linguri apa
- 20 linguri zahar
- 3 linguri cacao
- 2 linguri margarina

Mod de preparare pentru prajitura insiropata cu mere:



             Speli merele, le cureti si le dai pe razatoarea mare, apoi le freci cu zaharul, adaugi si bicarbonatul stins in putin otet, nuca, faina si omogenizezi compozitia. Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina rastorni compozitia, si o dai la cuptor pana capata culoarea cafenie. Intre timp pregatesti siropul: Amesteci apa cu zaharul si cacaua, le fierbi si cand dau in clocot adaugi margarina. Mai lasi siropul pe foc 10 minute si-l dai deoparte. Cand prajitura este gata, o scoti, si o tai bucati apoi torni siropul. O lasi 2-3 ore la rece sa se insiropeze bine.




Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu