Ingrediente necesare pentru prajitura insiropata cu mere:
- 2 cani mere rase - 2 cani zahar - 2 cani faina - 1 lingura bicarbonat - 1 ceasca nuca macinata Pentru sirop iti trebuie: - 20 linguri apa - 20 linguri zahar - 3 linguri cacao - 2 linguri margarina |
Mod de preparare pentru prajitura insiropata cu mere:
Speli merele, le cureti si le dai pe razatoarea mare, apoi le freci cu zaharul, adaugi si bicarbonatul stins in putin otet, nuca, faina si omogenizezi compozitia. Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina rastorni compozitia, si o dai la cuptor pana capata culoarea cafenie. Intre timp pregatesti siropul: Amesteci apa cu zaharul si cacaua, le fierbi si cand dau in clocot adaugi margarina. Mai lasi siropul pe foc 10 minute si-l dai deoparte. Cand prajitura este gata, o scoti, si o tai bucati apoi torni siropul. O lasi 2-3 ore la rece sa se insiropeze bine.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu