Ingrediente necesare pentru prajitura cu gem si crema de gris:
Pentru foi ai nevoie:
- 10 linguri de zahar
- 10 linguri de ulei
- 2 oua
- 2 linguri bulion
- 200 g smantana
- 1 praf de copt
- faina cat cuprinde
- 1 borcan gem de caise
Pentru crema ai nevoie:
- 1 l lapte
- 10 linguri gris
- 250 g unt
- 2 cani zahar
Mod de preparare pentru prajitura cu gem si crema de gris:
Amesteci zaharul cu uleiul, smantana, ouale, bulionul, praful de copt si pui faina cat sa-ti iasa un aluat elastic. Il framanti, il imparti in 4 parti si coci 4 foi pe dosul tavii de aragaz, cate 7-8 minute fiecare.
Pregatesti si crema: Fierbi grisul cu laptele pana se ingroasa, apoi il dai deoparte, adaugi zaharul si lasi sa se raceasca. Freci untul spuma, il adaugi in grisul cu lapte si amesteci. Asezi o foaie pe un platou, intinzi jumatate din crema de gris, a doua foaie, gemul de caise, a treia foaie, crema ramasa si a patra foaie. Lasi prajitura la rece 2-3 ore, apoi o presari cu zahar si o tai bucati.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu