Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 20 martie 2013

Prajitura cu gem si crema de gris

Ingrediente necesare pentru prajitura cu gem si crema de gris:


Pentru foi ai nevoie:

- 10 linguri de zahar
- 10 linguri de ulei
- 2 oua
- 2 linguri bulion
- 200 g smantana
- 1 praf de copt
- faina cat cuprinde
- 1 borcan gem de caise

Pentru crema ai nevoie:

- 1 l lapte
- 10 linguri gris
- 250 g unt
- 2 cani zahar

Mod de preparare pentru prajitura cu gem si crema de gris:


                Amesteci zaharul cu uleiul, smantana, ouale, bulionul, praful de copt si pui faina cat sa-ti iasa un aluat elastic. Il framanti, il imparti in 4 parti si coci 4 foi pe dosul tavii de aragaz, cate 7-8 minute fiecare. 
              Pregatesti si crema: Fierbi grisul cu laptele pana se ingroasa, apoi il dai deoparte, adaugi zaharul si lasi sa se raceasca. Freci untul spuma, il adaugi in grisul cu lapte si amesteci. Asezi o foaie pe un platou, intinzi jumatate din crema de gris, a doua foaie, gemul de caise, a treia foaie, crema ramasa si a patra foaie. Lasi prajitura la rece 2-3 ore, apoi o presari cu zahar si o tai bucati. 












Recomandari:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu