Ingrediente necesare pentru eclere cu frisca si 2 creme:
Pentru aluat iti trebuie:
- 1 pahar de ulei (150 ml)
- 2 pahare apa
- 3 pahare faina
- 8-9 oua
Pentru creme iti trebuie:
- 300 ml lapte
- 1 plic crema de prajituri cu gust de ciocolata
- 1 plic crema de prajituri cu gust de vanilie
- 100 ml frisca
- 50 g ciocolata
Mod de preparare pentru eclere cu frisca si 2 creme:
Fierbi uleiul si apa cu un praf de sare si coaja rasa de lamaie, cand clocoteste adaugi faina si amesteci repede ca sa nu se formeze cocoloase. Dai compozitia deoparte, lasi sa se raceasca, apoi adaugi ouale unul cate unul si amesteci bine dupa fiecare. Formezi eclere cu posul si le dai la cuptorul incins pentru 20 de minute. In acest timp bati fiecare crema cu 150 ml lapte rece pana se intareste si bati si frisca. Dupa ce s-au copt si s-au racit eclerele, le tai in jumatate, fara sa desprinzi cele doua parti. Pui apoi in fiecare cu posul un strat de crema de ciocolata, unul cu frisca. Umpli jumatate dintre eclere cu crema de vanilie si cu frisca si cealalta jumatate cu crema de ciocolata si frisca. Le decorezi apoi cu ciocolata topita pe baie de aburi.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu