Ingrediente necesare pentru coltunasi cu spanac:
Pentru aluat ai nevoie: - 250 g faina - 1 ou - 3 linguri apa calduta - sare Pentru umplutura iti trebuie: - 1 kg spanac - 1 ou - 1 lingurita smantana - 2 linguri branza de vaci |
Aluatul il pregatesti asa:
Framanti un aluat din ingredientele de mai sus, apoi il lasi sa stea deoparte 15 minute.
Umplutura se pregateste asa:
Cureti si speli bine spanacul, apoi il fierbi, punandu-l la foc in apa clocotita cu sare. Scurgi bine spanacul si il toci cu cutitul pe fundul de lemn. Amesteci spanacul tocat cu un ou, o lingurita de smantana si putina branza de vaci. Intinzi din aluat doua foi, pe care le tai in patrate cu latura de 6 cm. Umpli fiecare patrat cu umplutura pregatita si aduci un colt pe cel opus, formand un triunghi (coltunas). Apesi marginile, ca sa se lipeasca. Fierbi coltunasii, punandu-i la foc in apa clocotita cu sare. Cand se ridica deasupra apei, scoti coltunasii cu spumiera si ii scurgi bine. Tavalesti coltunasii prin pesmet prajit in unt si ii dai la cuptor pentru cateva minute. Servesti coltunasii fierbinti.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu