Ingrediente folosite pentru tort diplomat 2:
- 2 plicuri gelatina - 5 oua - 1 cutie compot ananas - 1 kiwi sau alte fructe dupa preferinta - 500 ml lapte - 1 lingura faina - 300 g zahar - 500 ml frisca lichida - 300 g piscoturi - 1 praf de sare |
Mod de preparare pentru tort diplomat 2:
Inmoi gelatina de seara, in 1/2 cana de lapte si o dai la rece. Pui ananasul la scurs intr-o strecuratoare de plastic. Separi albusurile de galbenusuri. Amesteci galbenusurile cu zaharul, laptele si faina si le pui la fiert la bain-marie. Amesteci continuu pana se ingroasa, apoi iei vasul de pe foc. Incorporezi gelatina in crema calda si lasi sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Bati albusurile spuma tare cu sarea. Cand crema s-a racit, o amesteci cu frisca batuta si spuma de albusuri. Tapetezi o cratita cu peretii inalti cu celofan umezit. Inmoi putin piscoturile in sucul de la ananas si imbraci cu ele peretii cratitei. Decorezi baza cratitei cu fructe taiate dupa preferinta: felii, rondele sau cubulete. Torni jumatate din crema, asezi un strat de fructe, pui crema ramasa, apoi piscoturile sub forma de blat. Dai cratita la frigider pana a doua zi. Rastorni tortul pe un platou suficient de mare, indepartezi celofanul si ornezi dupa preferinta.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu