Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

vineri, 8 februarie 2013

Tort cu zahar ars

Ingrediente necesare pentru tort cu zahar ars:


- 1 l lapte
- 20 linguri zahar
- 8 oua
- 8 linguri faina
- 1 fiola esenta de vanilie
- 200 ml frisca lichida pentru decor


Mod de preparare pentru tort cu zahar ars:


          Intr-o cratita emailata de 2 litri, caramelizezi la foc mic 12 linguri de zahar. Rasucesti repede cratita, astfel incat sa ii tapetezi cat mai uniform baza si peretii cu zaharul ars, apoi lasi la racit. Aprinzi focul la cuptor. Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile cu zaharul ramas, apoi amesteci treptat, de jos in sus, galbenusurile, esenta de vanilie si faina in ploaie. La sfarsit adaugi laptele si torni amestecul in cratita cu zaharul ars. Coci compozitia la foc mic spre mijlociu, timp de 50 de minute, pana cand blatul se desprinde de cratita. Il rastorni pe un platou si il ornezi rece cu frisca batuta.











Recomandari:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu