Ingrediente necesare pentru tort cu zahar ars:
- 1 l lapte - 20 linguri zahar - 8 oua - 8 linguri faina - 1 fiola esenta de vanilie - 200 ml frisca lichida pentru decor |
Mod de preparare pentru tort cu zahar ars:
Intr-o cratita emailata de 2 litri, caramelizezi la foc mic 12 linguri de zahar. Rasucesti repede cratita, astfel incat sa ii tapetezi cat mai uniform baza si peretii cu zaharul ars, apoi lasi la racit. Aprinzi focul la cuptor. Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile cu zaharul ramas, apoi amesteci treptat, de jos in sus, galbenusurile, esenta de vanilie si faina in ploaie. La sfarsit adaugi laptele si torni amestecul in cratita cu zaharul ars. Coci compozitia la foc mic spre mijlociu, timp de 50 de minute, pana cand blatul se desprinde de cratita. Il rastorni pe un platou si il ornezi rece cu frisca batuta.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu