Ingrediente necesare pentru tort"2 iepurasi":
Pentru blat ai nevoie:
- 6 oua - 6 linguri faina - 6 linguri zahar - coaja de lamaie - 1/2 plic praf de copt - sare Pentru crema ai nevoie: - 500 ml frisca lichida - 100 g ciocolata topita Pentru sirop ai nevoie: - 3 linguri zahar - zeama de la o lamaie - 1 sticluta esenta rom sau vanilie |
Mod de preparare pentru tort"2 iepurasi":
Separi ouale, bati albusurile spuma cu sare, adaugi zaharul treptat, batand continuu, pana ce spuma devine consistenta. Separat, bati galbenusurile cu coaja de lamaie, adaugi albusurile, apoi, in ploaie, adaugi faina si praful de copt, amestecand usor. Compozitia o rastorni in tava de copt tapetata cu hartie unsa cu ulei si dai la cuptor la foc mediu, pana ce creste si se rumeneste frumos (circa 20 minute). Rece, decupezi doua forme de iepuras si o tai pe orizontala in 3 bucati. Faci un sirop din 300 ml apa, 3 linguri zahar, zeama de la o lamaie, o sticluta esenta de rom sau vanilie, dupa preferinta. Fiecare bucata de blat o asezi pe platou, insiropezi si ungi cu ciocolata topita, amestecata cu frisca. Decorezi cu drajeuri-perla, ornamente colorate, frisca.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu