Ingrediente necesare pentru salsa de peste:
- 2 bucati cod fara cap - 3 cepe - 1 lingura faina - 3 linguri verdeata tocata din: marar, patrunjel, busuioc, maghiran - 1 lingurita cimbru - 3 foi dafin - sucul de la o lamaie - 3 oua ( 2 oua crude + 1 ou fiert tare) - sare - piper - ulei - 1 pahar vin alb |
Mod de preparare pentru salsa de peste:
Fierbi pestele cu 1 ceapa, cu 1 lingura de verdeata, cu foi de dafin, vin, piper si sare. Strecori, dezosezi pestele si-l dai deoparte. Toci ceapa ramasa, o calesti in putin ulei, stingi cu faina si zeama de peste, si lasi sa fiarba pana se leaga, ca un sos. Ouale crude le bati cu furculita dupa care adaugi sucul de lamaie, verdeata ramasa si amesteci cu sosul rezultat mai sus, iar deasupra pui bucatile de peste. Ornezi cu felii de lamaie, cu felii de ou fiert si cateva frunze de patrunjel verde.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu