Ingrediente necesare pentru rulada de Sarbatori:
- 1 kg file de porc - 400 g fasole verde (fideluta) proaspata sau congelata - 300 g rosii - 2 plicuri de gelatina - 500 ml supa instant de carne - cimbru - ulei - sare - piper |
Rulada de Sarbatori se prepara astfel:
Fierbi fasolea timp de 15 minute, apoi o calesti in ulei incins. Separat, speli rosiile, le cureti de pielita, le tai in bucati late, apoi le pui peste fasole. Calesti totul timp de 15 minute, amestecand usor continutul. Rumenesti in ulei fileul de porc ( muschi de porc pe care-l gasesti in comert), il sarezi (daca este cazul) si il presari cu cimbru si piper. Dizolvi gelatina in 1/2 pahar de apa calduta, o pui putin pe foc (fara sa fiarba) pana se topeste toate granulele si apoi o combini cu supa de carne, cu fasolea si cu rosiile. Ungi 2 tavi de chec cu putin ulei, asezi un strat din compozitia de mai sus si pui 1/2 din fileul prajit intr-o tava si 1/2 in cealalta. Acoperi cu restul de amestec. Dai tavile la frigider si cand s-a inchegat compozitia, o rastorni pe un platou. Tai rulada in felii groase si o poti decora cu partunjel verde.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu