Ingrediente necesare pentru parfe de capsuni cu sos de portocale:
- 500 g capsuni - 200 g zahar - 4 galbenusuri - 400 ml frisca lichida - 2 portocale - 1 lingura rasa amidon |
Mod de preparare pentru parfe de capsuni cu sos de portocale:
Speli capsunile, le cureti, le pasezi si le presari cu 100 g zahar. Freci galbenusurile pe baie de aburi cu 75 g zahar. Stingi focul, amesteci crema pana se raceste si adaugi 400 g piure de capsuni, apoi incorporezi frisca batuta.Tapetezi o tava de chec cu folie de plastic. Torni 1/3 din crema si o dai la congelator pentru 20-30 de minute. Scoti tava, adaugi restul de piure de capsuni si de crema, apoi introduci din nou la congelator pentru 4 ore.
Pentru sos, speli portocalele cu apa fierbinte si le stergi. Tai in fasii coaja unei portocale, iar pe a doua o razi. Storci portocalele. Fierbi timp de 2-3 minute sucul si coaja de portocale cu restul de zahar si amidonul. Rastorni parfeul de capsuni, indepartezi folia si il tai in felii. Il servesti cu sosul de portocale rece.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu