Ingrediente folosite pentru orez cu urzici la cuptor:
- 200 g orez - 1 kg urzici - 3-4 legaturi ceapa verde - 4 linguri ulei - 200 ml suc de rosii sau 400-500 g rosii proaspete - sare - 1 legatura leustean |
Mod de preparare pentru orez cu urzici la cuptor:
Oparesti urzicile, le scurgi si le toci impreuna cu ceapa verde. Le calesti foarte putin in 2 linguri ulei si adaugi sucul de rosii, putina sare, apoi verdeata tocata marunt. Alegi, speli orezul si-l adaugi in 600 ml apa care fierbe. Lasi pe foc pana se umfla orezul, apoi il amesteci cu 1 lingura de ulei, 50 ml de suc de rosii si sare. Ungi o cratita in ulei si pui alternativ straturi de orez si urzici. La final pui 1 lingura de ulei amestecata cu 50 ml suc de rosii, presari verdeata tocata si dai la cuptor la foc mic, timp de 20 minute.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu