Ingrediente necesare pentru melomacarona:
- 1 si 1/2 ceasca ulei - 1/2 ceasca margarina - 1 ceasca zahar - 3/4 ceasca suc de portocale - 1/4 ceasca de coniac - 2 lingurite coaja de portocala - 2 lingurite praf de copt - 1 lingurita bicarbonat - 8 cesti faina - 1/2 kg nuca rasnita - 3 lingurite scortisoara Pentru sirop ai nevoie: - 500 g apa - 500 g zahar - 500 g miere |
Melomacarona se prepara astfel:
Intr-un vas suficient de mare pui uleiul, margarina, zaharul, sucul de portocale, coniacul,coaja de portocala si le amesteci cu mixerul timp de 4 minute, la viteza cea mai mare. Intr-un lighenas pui toata faina, pui praful de copt, amoniacul si adaugi compozitia de mai sus. Din aluat intinzi trei foi mici, rotunde, groase de 1 cm, pe care le tai in diferite forme (inimioare, trifoi,semilune). Asezi in tava si le coci la cuptor, astfel incat sa se rumeneasca usor. Le scoti si le afunzi in oala cu sirop fierbinte, pregatit in prealabil prin fierbere timp de 5 minute. Le lasi foarte putin si le scoti cu lingura de spuma, cu grija sa nu se sfarame. Fierbinti fiind, trag foarte repede siropul. Le pui in strecuratoare, astfel incat siropul care prisoseste sa se poata scurge. Fiecare melomacarona o pudrezi, pe ambele parti, cu amestecul de nuca rasnita si scortisoara.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu