Ingrediente necesare pentru tocanita de pui cu galuste cu smantana:
- 1 pui potrivit ca marime - 2 cepe - 2-3 catei de usturoi - 100 g untura - 1 lingurita boia - 1 gogosar - sare - piper - 2 lingurite faina Pentru galuste iti trebuie: - 2 oua - 200 g smantana - sare - faina |
Mod de preparare pentru tocanita de pui cu galuste cu smantana:
Tai puiul bucati si il prajesti in untura incinsa, apoi il scoti pe o farfurie. In untura incinsa pui la calit ceapa cu gogosarul. Cand s-au calit adaugi puiul prajit, piperul, sarea, boiaua, usturoiul pisat si stingi cu apa, atat cat sa acopere puiul. Cand carnea este aproape fiarta adaugi galustele pe care le pregatesti asa: Bati ouale cu un praf de sare, adaugi smantana si amesteci. Pui faina, cat sa iasa un aluat nici prea tare, nici prea moale (sa nu se imprastie galustele). Iei cu lingura din compozitie si pui in tocanita care fierbe (cratita sa fie acoperita). Cand galustele sunt fierte adaugi faina desfacuta in apa. Lasi sa mai dea un clocot si presari patrunjelul verde deasupra.
Recomandari:
Reteta Ciocanele de pui cu salata speciala
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu