Ingrediente necesare pentru prajitura Ruxandra:
Pentru blat iti trebuie:
- 8 oua - 8 linguri zahar - 8 linguri faina - 1 lingura ulei - 1 esenta vanilie - coaja de lamaie Pentru crema iti trebuie: - 600 ml lapte - 8 linguri zahar - 2 plicuri budinca de vanilie - 1 esenta vanilie Iti mai trebuie: - 1 1/2 kg mere - 1 lamaie - 200 g frisca |
Blatul se pregateste asa:
Bati albusurile foarte bine, apoi adaugi treptat zaharul. Mixezi pana cand se omogenizeaza compozitia. Adaugi usor galbenusurile pana se incorporeaza, pui apoi o lingura de ulei si faina. Aromezi cu esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Tapetezi tava cu folie de aluminiu, torni compozitia si o bagi la cuptorul incalzit.
Merele le pregatesti asa:
Cureti merele de coaja, le tai cubulete si le pui intr-un vas in care adaugi urmatoarele ingrediente: 1 cana zahar, 1 cana apa, zeama si coaja de la 1 lamaie mare. Pui vasul pe foc si le fierbi pana se inmoaie foarte putin merele.
Atentie! Nu trebuie sa fiarba prea mult pentru ca devin prea moi. Blatul il insiropezi bine cu siropul pe care l-ai obtinut prin fierberea merelor. Asezi merele, intr-un strat gros peste blat.
Crema se pregateste asa:
600 ml lapte cu 8 linguri pline de zahar le pui pe foc, intr-un vas. Separat , praful de budinca cu gust de vanilie il dizolvi cu putin lapte. Adaugi tot laptele si fierbi pana cand crema devine consistenta. Trebuie sa amesteci permanent. Lasi foarte putin la racit, apoi torni peste merele care au fost asezate pe blat.
Atentie! Crema nu trebuie sa se raceasca pentru ca se intareste si nu mai poate fi intinsa.
Ornezi cu frisca.
Recomandari:
Reteta Terina cu ciocolata alba
Reteta Strudel cu mere si nuci
Reteta Prajitura cu dovleac
Reteta Prajitura cu dulceata de capsuni
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu