Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 23 ianuarie 2013

Prajitura Ruxandra

Ingrediente necesare pentru prajitura Ruxandra:


Pentru blat iti trebuie:

- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 1 lingura ulei
- 1 esenta vanilie
- coaja de lamaie

Pentru crema iti trebuie:

- 600 ml lapte
- 8 linguri zahar
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 1 esenta vanilie

Iti mai trebuie:

- 1 1/2 kg mere
- 1 lamaie
- 200 g frisca


Blatul se pregateste asa:

   Bati albusurile foarte bine, apoi adaugi treptat zaharul. Mixezi pana cand se omogenizeaza compozitia. Adaugi usor galbenusurile pana se incorporeaza, pui apoi o lingura de ulei si faina. Aromezi cu esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Tapetezi tava cu folie de aluminiu, torni compozitia si o bagi la cuptorul incalzit.

Merele le pregatesti asa:

      Cureti merele de coaja, le tai cubulete si le pui intr-un vas in care adaugi urmatoarele ingrediente: 1 cana zahar, 1 cana apa, zeama si coaja de la 1 lamaie mare. Pui vasul pe foc si le fierbi pana se inmoaie foarte putin merele.
Atentie! Nu trebuie sa fiarba prea mult pentru ca devin prea moi. Blatul il insiropezi bine cu siropul pe care l-ai obtinut prin fierberea merelor. Asezi merele, intr-un strat gros peste blat.

Crema se pregateste asa:

    600 ml lapte cu 8 linguri pline de zahar le pui pe foc, intr-un vas. Separat , praful de budinca cu gust de vanilie il dizolvi cu putin lapte. Adaugi tot laptele si fierbi pana cand crema devine consistenta. Trebuie sa amesteci permanent. Lasi foarte putin la racit, apoi torni peste merele care au fost asezate pe blat.
Atentie! Crema nu trebuie sa se raceasca pentru ca se intareste si nu mai poate fi intinsa.
Ornezi cu frisca.



Recomandari:

Reteta Terina cu ciocolata alba
Reteta Strudel cu mere si nuci 
Reteta Prajitura cu dovleac 
Reteta Prajitura cu dulceata de capsuni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu