Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 27 iunie 2012

Compot de corcoduse

Ingrediente necesare pentru compot de corcoduse:


- 2 kg corcoduse
- 600-700 g zahar
- 2 l apa

Mod de preparare pentru compot de corcoduse:


   Speli fructele, dupa care le asezi in borcane de 800 ml, pana la 3/4 din inaltimea borcanului, ca sa ramana spatiu pentru sterilizat. In fiecare borcan torni apa, lasand liber 2-3 cm pana la gura borcanului, apoi adaugi 4 linguri zahar. Capsezi sau, dupa caz, infiletezi capacele metalice ale borcanelor. Sterilizezi borcanele timp de 20 de minute. Le lasi la racit in vasul in care au fiert, iar a doua zi le sterilizezi timp de 20 de minute, pentru a te asigura ca nu fermenteaza. Depozitezi compotul de corcoduse la rece.



Recomandari:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu